Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ιδρύεται το Τμήμα Μεταγωγών Aκαρνανιας




Έστω και με αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση η ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Μεταγωγών στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας εισήλθε στο τελικό της στάδιο. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έχει ήδη συνταχθεί και αφού περάσει απ’ τον τυπικό, πλην αναγκαίο, νομοπαρασκευαστικό έλεγχο, εντός των επομένων ημερών θα αποσταλεί για υπογραφή.

Έχει μάλιστα...
διασφαλιστεί η σχετική πίστωση, κατά συνέπεια όλα πλέον έχουν δρομολογηθεί και πολύ σύντομα το Τμήμα Μεταγωγών θα συγκροτηθεί και θα στελεχωθεί με ικανό αριθμό υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν απόλυτα οι ανάγκες που έχουν προκύψει με τη λειτουργία του Εφετείου Δυτικής Στερεάς, το οποίο μάλιστα χθες συνεδρίασε για την πρώτη του υπόθεση.
Τα ανωτέρω μετέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής Αιτ/νίας κ. Ανδρέας Μακρυπίδης (Δυτικά 96,1 – FM), όπου και ανέφερε ότι με αφορμή το σχετικό πρόσφατο δημοσίευμα της εφημ. Συνείδηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να παρέμβει προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, αφού πρώτα ήρθε σε επαφή με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία και έχει αρμοδίως αναδείξει ως αδιαπραγμάτευτο όρο τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών.
Στο πλαίσιο των ενεργειών του για το σημαντικό αυτό θέμα ο βουλευτής παρενέβη και για τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, το οποίο και στεγάζεται σήμερα σ’ ένα εντελώς ακατάλληλο κτίριο, γεγονός που μόνο προβλήματα δημιουργεί και στους αστυνομικούς, που δεν μπορούν να κάνουν όπως θα ήθελαν τη δουλειά τους και στους πολίτες. Ο δήμαρχος Θεοδ. Πορφύρης έχει μάλιστα συστηματικά ασχοληθεί με το μείζον για την περιοχή πρόβλημα αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μακρυπίδη και με βάση τις δεσμεύσεις που απέσπασε απ’ το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, σύντομα θα γίνει η μετεγκατάσταση σε νέο, λειτουργικό κτίριο, καθώς η πίστωση έχει ήδη εγκριθεί.

 ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου