Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Κύκλωμα τοκογλυφίας με δράση και στο Νομό μας

Στο κύκλωμα και… βοσκός από την Βόνιτσα

Εστελναν δεκάδες τόνους ζωοτροφών σε… πελάτες ξενοδοχείων, προκειμένου να «καλύψουν» κύκλωμα τοκογλυφίας!
Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ για κύκλωμα με συμμετοχή πρώην αστυνομικών και γνωστού εμπόρου ταξί

Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
Μπροστα σε μία εντυπωσιακή υπόθεση...
δράσης τοκογλύφων στην Αττική και στην δυτική Ελλάδα βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας. Μία ομάδα τουλάχιστον έξι έως επτά «ευυπόληπτων» ιδιωτών, ανάμεσα στους οποίους γνωστός έμπορος ταξί στην Αθήνα και δύο πρώην αστυνομικοί, είχαν δημιουργήσει για πολλά χρόνια εκτεταμένο σύστημα δανειοδοτήσεων με εξοντωτικικούς τόκους, στην Αττική, την Αιτωλοακαρνανία και την Λευκάδα, υφαρπάζοντας από δεκάδες θύματα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Στην ομάδα τοκογλύφων βροντερό παρόν έδινε και… βοσκός από την Βόνιτσα αλλά και ένας έμπορος ζωοτροφών.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας η ομάδα των τοκογλύφων δρούσε για σειρά ετών και φέρεται να χρηματοδοτείτο και να έχει στην διάθεσή της «ρευστό» από γνωστό έμπορο ταξί στην Αθήνα. Παράλληλα κεντρικό ρόλο στην υπόθεση είχε ένας απόστρατος αστυνομικός που υπηρετούσε στην δυτυική Ελλάδα και είχε διωχθεί από την υπηρεσία για υπόθεση διαφθοράς. Η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη του κυκλώματος ύστερα από καταγγελίες δύο τουλάχιστον θυμάτων. Σύφωνα με αυτές τις μαρτυρίες σε μία περίπτωση, επιχειρηματίας που είχε λάβει δάνειο 19.000 ευρώ αναγκάστηκε να καταβάλλει τελικώς στο κύκλωμα για την αποπληρωμή του περίπου 108.000 ευρώ, μέσα σε λίγους μήνες.
Ισως όμως το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της δικογραφίας προέκυψε ύστερα από μία επιταγή που εξέδωσε ένας ξενοδόχος, θύμα του κυκλώματος, προκειμένου να πληρώσει τμήμα του τοκογλυφικού δανείου που του είχε δώσει ο έμπορος ζωοτροφών. Η επιταγή αυτή βρέθηκε στα χέρια των αστυνομικών και των διωκτικών αρχών. Εκπληκτοι λοιπόν οι ερευνητές της υπόθεσης είδαν τον έμπορο ζωοτροφών, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει αυτήν την συναλλαγή και την παραλαβή της επιταγής να παρουσιάζει τιμολόγια όπου εμφανίζεται να στέλνει περίπου 50 τόνους (!)… ζωοτροφών στο ξενοδοχείο του θύματος του κυκλώματος! Προκειμένου να δικαιολογηθεί το τοκογλυφικό κύκλωμα οι πελάτες του ξενοδοχείου εμφανίζονταν να κατανάλωναν μετά μανίας τροφές για… κότες, αιγοπρόβατα και κατοικίδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου