Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Αστακός: Παραλίγο να καούν 109 λαθρομετανάστες!


          Άλλη μια επιτυχία καταγράφεται στο ενεργητικό των λιμεναρχείων Μεσολογγίου και Λευκάδας μετά τον εντοπισμό σήμερα τα ξημερώματα 109 λαθρομεταναστών και 4 Ουκρανών διακινητών......

     Οι λιμενικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις των συλληφθέντων εδώ και μέρες αφού είχαν υπόνοιες ότι συσχετίζονταν με την υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών που εξιχνιάστηκε πριν πέντε μέρες. 
    Χτες ήρθαν από Αθήνα και επιβιβάστηκαν σε ερημική παραλία του Αστακού σε σκάφος 20 μ. μήκους με ουκρανική σημαία. Το σκάφος ήταν εδώ και μέρες στην περιοχή και η προέλευσή του είχε σημάνει συναγερμό στο λιμενικό σώμα που το παρακολουθούσε. 
    Τα ξημερώματα έγινε η επιχείρηση σύλληψης και ενώ προηγουμένως τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή των ανθρώπων που επέβαιναν. Και αυτό γιατί το σκάφος που είχε προορισμό την Ιταλία παρουσίασε βλάβη και έπιασε φωτιά ενώ θεωρούνταν σίγουρο πως δεν θα έφτανε σώο στα παράλια της γειτονικής χώρας.
    Ευτυχώς οι άνθρωποι, που ήταν επιμελώς κρυμμένοι στα αμπάρια, σώθηκαν και συνελήφθησαν μαζί με 4 ουκρανούς που θεωρούνται εγκέφαλοι της επιχείρησης ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε από τοπικό αλιευτικό. Η συνεργασία των λιμεναρχείων Μεσολογγίου και Λευκάδας ήταν άριστη και έφερε αποτελέσματα. 
    Οι λαθρομετανάστες βρίσκονται στο λιμεναρχείο Αστακού ενώ οι 4 ουκρανοί κρατούνται και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου για τα περαιτέρω.
aixmi-news


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου