Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Σε δημοπράτηση το έργο σύνδεσης Ιονίας Οδού με Αστακό


Σε δημοπράτηση είναι και επίσημα το έργο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό στο τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος μετά από απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.
Η ημέρα δημοπράτησης είναι στις 9 Ιουλίου 2013 και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 24.500.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ).
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή...
τμήματος μήκους έξι χιλιομέτρων (6,2 χλμ) του οδικού άξονα Αστακός – Γέφυρα Γουριάς (από τη διασταύρωση προς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου έως τη διασταύρωση προς Αγ. Δημήτριο).
Ο οδικός άξονας θα συνδέει τον Αστακό και το λιμάνι Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, διερχόμενος από τη γέφυρα Γουριάς και εν συνεχεία διαμέσου της υφισταμένης σήραγγας του Αγ. Ηλία. Η προβλεπόμενη διατομή της οδού είναι 11.00 μ. και στα πρώτα 3,5 χλμ. η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με βελτιώσεις μικρής κλίμακας. Στη συνέχεια ακολουθείται νέα χάραξη προκειμένου η υφιστάμενη οδός να λειτουργεί ως παράπλευρη οδός.
Για την εξυπηρέτηση των παροδίων οικισμών και την αποκατάσταση του υφισταμένου οδικού δικτύου προβλέπεται επίσης κατασκευή:  τεσσάρων παράπλευρων οδών μήκους 3,5 χλμ περίπου,2 γεφυρών,  και δύο ισόπεδων κόμβων
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και ο διαγωνισμός θα γίνει από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Οδικών Σηράγγων και Υπογείων Έργων (ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου.


ypodomes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου