Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Έρευνες και στην Αιτωλοακαρνανία για την παράνομη πώληση χύμα καπνού

Σε Λαμία και Αγρίνιο επικεντρώνονται οι έρευνες για την προέλευση του χύμα καπνού που διακινείται παράνομα στην περιφέρεια και όχι μόνο. Την ίδια στιγμή οι έλεγχοι για λαθραία τσιγάρα αποδίδουν καρπούς: Δυο Βούλγαροι χθες προσπάθησαν να εισάγουν στο Ρέθυμνο εξήντα τέσσερα πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από τον νόμο...
ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
«Η πώληση καπνού χύμα σε σακούλες στους καταναλωτές, χωρίς τις σημάνσεις που προβλέπει η νομοθεσία και χωρίς την καταβολή των αναλογούντων φόρων αποτελεί μια μορφή παράνομου εμπορίου, όπως και τα παράνομα τσιγάρα» τονίζεται στην καμπάνια που συνυπογράφουν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας, οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανιών Μεταποίησης και εταιρειών εμπορίας καπνού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων και Αναπηρικών Κυλικείων και η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος. Η οποία έχει χρηματοδοτήσει δράσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών, την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των διωκτικών αρχών, την εκπαίδευση των στελεχών τους, την αγορά και καταστροφή μηχανημάτων της καπνοβιομηχανίας «ΚΕΡΑΝΗΣ», ενώ θα καλύψει και τις δαπάνες για την καταστροφή κατασχεμένων τσιγάρων, πρώτων υλών και μηχανολογικού εξοπλισμού.
Η καμπάνια έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, οι οποίοι στρέφονται σε προϊόντα καπνού με τιμές έως και 50% χαμηλότερες από τις ισχύουσες στην αγορά. Μια περιήγηση στο διαδίκτυο, είναι αρκετή για να εντοπίσει κανείς τα προς πώληση καπνικά προϊόντα και τις τιμές τους.
* Καπνός προς πώληση από το Ξηρόμερο Aιτωλοακαρνανίας 35 ευρώ το κιλό.
* Καπνός χύμα βιολογικός χωρίς χημικά, αποστολή σε όλη την Ελλάδα. 200 γρ.15 ευρώ.
* Καπνός από το Αγρίνιο, μείξη με ποικιλία Τσεμπέλι, καταπληκτικό άρωμα, όχι αλβανικό, όχι κίτρινο, εξαιρετικό χαρμάνι: 18 ευρώ το μισό κιλό.
Καθώς, λοιπόν, οι διαδικτυακές αγγελίες είναι αρκετά διαδεδομένες, δεν είναι δύσκολο για την Αστυνομία το έργο του εντοπισμού, ατόμων που διακινούν λαθραία χύμα καπνό, στοιχείο που επιβεβαιώνει την αύξηση της διακίνησης που παρατηρείται και στη χώρα μας. Σχετικά πρόσφατα, ένας 51χρονος από το Αγρίνιο συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας του Αγρινίου, καθώς σε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 400 κιλά κατεργασμένου και ακατέργαστου καπνού.
Αντίστοιχα, τα λαθραία τσιγάρα εισάγονται σε σημαντικές ποσότητες στη χώρα και σε ορισμένες περιπτώσεις πωλούνται ακόμη και ένα-ένα.




www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου