Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

"Λεφτά υπάρχουν" στον Δήμο Ξηρομέρου!



Tι κι αν οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας κινδυνεύουν με λουκέτο εξαιτίας των πενιχρών οικονομικών τους, στον Δήμο Ξηρομέρου «περισσεύουν» 50 χιλιάδες ευρώ για το τζιπ του Δημάρχου!
«Το Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση του ποσού των 50.000€ για την αγορά αυτοκινήτου...
τύπου τζιπ (jeep) έως 2.500 κυβικά, για τις μετακινήσεις του Δημάρχου Ξηρομέρου, με την αιτιολογία ότι ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ένας ορεινός Δήμος με άσχημο οδικό δίκτυο καθώς και το τροχαίο ατύχημα που είχε ο Δήμαρχος.
Να σημειώσουμε τα εξής:
- Ο κος Λύτρας Ιωάννης, εισηγητής της µείζονος µειοψηφίας, λαµβάνοντας τον λόγο ανέφερε ότι η εισήγηση θα έπρεπε να είναι βασισµένη σε όσα ορίζει ο Νόµος. 
- Ο κος Βότσης Γεράσιµος, εισηγητής της ελάσσονος µειοψηφίας, λαµβάνοντας τον λόγο εξέθεσε: Σε µια περίοδο που τα οικονοµικά του ∆ήµου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, σε µία περίοδο που ο κόσµος ζει στα όρια της εξαθλίωσης το να απαιτεί ο ∆ήµαρχος αυτοκίνητο τέτοιων προδιαγραφών είναι πρόκληση. Προκαλείτε το ∆ηµόσιο αίσθηµα µε τέτοιες απαιτήσεις, κυρίες και κύριοι. Αυτοκίνητα διαθέτει ο ∆ήµος, εάν θέλει ο ∆ήµαρχος µπορεί να τα χρησιµοποιήσει. Ψηφίζω όχι. 
- Ο κος Κατσιπάνος Αναστάσιος λαµβάνοντας τον λόγο διαφώνησε µε την εισήγηση του θέµατος.
- Ο κος Λαινάς Κωνσταντίνος λαµβάνοντας τον λόγο ρώτησε εάν υφίσταται η σχετική πίστωση εγγεγραµµένη στον Προϋπολογισµό του ∆ήµου οικ. έτους 2012.
- Ο κος Κατσαούνης Ελευθέριος λαµβάνοντας τον λόγο διαφώνησε µε την εισαγωγή του θέµατος προς συζήτηση αλλά και µε την ουσία αυτού, διότι όπως ανέφερε στην σηµερινή συγκυρία είναι πρόκληση η αγορά αυτοκινήτου τύπου Jeep.
Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Αντιδηµάρχου κου Φώτιου Λιβάνη, µελέτησε τις σχετικές διατάξεις και µετά από διαλογική συζήτηση 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (Με την διπλή ψήφο του Προέδρου).
Εγκρίνει την αγορά αυτοκινήτου τύπου Jeep έως 2.500 κυβικά για µετακίνηση του ∆ηµάρχου Ξηροµέρου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου