Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Καταστροφική χαλαζόπτωση στο Νομό μας...

Εκατοντάδες όπως φαίνεται από τις αναγγελίες είναι οι παραγωγοί που επλήγησαν από τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αιτωλ/νία, το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους. Ηδη από τον ΕΛΓΑ ξεκίνησαν οι πρώτες εκτιμήσεις Κατά δεκάδες από το πρωί, υποβάλλονται στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο από... παραγωγούς της Αιτωλ/νίας αναγγελίες ζημιάς στην παραγωγή από την χθεσινή κακοκαιρία, που έπληξε αρκετές περιοχές του νομού.

Αναλυτικά, έχουν γίνει αναγγελίες ζημιάς σε ελιές κυρίως, στο Καινούργιο, την Παραβόλα και σε περιοχές της Μακρυνείας (Γαβαλού , Γραμματικού κ.α.) από την σφοδρή χαλαζόπτωση.
Σε άλλες περιοχές του νομού, όπως στο Νιοχώρι, την Κατοχή, τις Φυτείες, το Αγγελόκαστρο κ.α., ζημιές έχουν υποστεί από την ανεμοθύελλα κυρίως καλλιέργειες μηδικής.
Οι παραγωγοί από το πρωί κάνουν αναγγελίες και γεωπόνοι έχουν ήδη σταλεί για τις πρώτες εκτιμήσεις. Από  εκεί και πέρα η σχετική διαδικασία προβλέπει την υποβολή σχετικών δηλώσεων μέσα σε 15 μέρες από τους παραγωγούς, ώστε να γίνει ο δεύτερος έλεγχος από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, υπολογίζεται πως ο αριθμός των πληγέντων παραγωγών που θα απευθυνθούν στο ΕΛΓΑ, θα ξεπεράσει τους 200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου