Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Aπολύσεις και στην Knauf.


Η τραγική κατάσταση με τη ανεργία στο νομό εντείνεται διαρκώς και δυστυχώς χτυπά τη πιο «δύσκολη» περιοχή του νομού που είναι το Ξηρόμερο. Με την έλλειψη θέσεων εργασίας, χτυπημένη δυο φορές από σοβαρές πυρκαγιές, χωρίς υποδομές και με το οδικό δίκτυο να είναι σε κακό χάλι, η περιοχή είναι γνωστό ότι αιμορραγεί με μετανάστευση τόσο προς...
την Αθήνα όσο και προς το εξωτερικό πλέον. Μια σχετική ανακούφιση είχε επέλθει παλιότερα από τον κόσμο που απασχολεί μια μεγάλη εταιρία στην περιοχή όπως είναι η Knauf που όμως και αυτή έχει μπει εδώ και καιρό σε πολιτική περικοπών και πλέον και απολύσεων. Πριν από ένα χρόνο περίπου είχαν γίνει μισθολογικές μειώσεις με περικοπές στο ωράριο εργασίας προκειμένου να μη χαθούν ολοκληρωτικά οι θέσεις, αλλά φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν αρκεί.
Υπήρξαν 5 απολύσεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας από τις οποίες οι τέσσερις είναι από εργαζόμενους από την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου. Μάλιστα δεν γίνεται διάκριση στα χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν απολυθεί και υπάλληλοι που δουλεύουν από το ξεκίνημα της εταιρίας. Αυτές οι περιπτώσεις πάντα βέβαια περιλαμβάνουν και μια άλλη τραγικότητα ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν παιδιά και υποχρεώσεις.
Δυστυχώς το πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων αργεί και μέχρι στιγμής αντί για ανακούφιση με θέσεις εργασίας, περιοχές σαν το Ξηρόμερο βλέπουν το πρόβλημα της ανεργίας να αυξάνεται.
agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου