Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, η Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε στην Πλατεία Βικτωρίας και με την συμμετοχή πλήθους Ξηρομεριτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, η κοπή της πίτας για το νέο έτος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου...
και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου αποδείχτηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παριστάμενους μέλη και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον και να καμαρώσουν τα χορευτικά των συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και Συνδέμου Χρυσοβιτσάνων «Τα κόροντα».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύσσωμους όλους τους Ξηρομερίτες να τηρούν ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του Άγγελου Μηλιώνη από τον Δρυμό και του Φώτη Μπάκα από την Παπαδάτου ως φόρο τιμής στους άνθρωπους που υπηρέτησαν πιστά την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών και αποτελούσαν την ψυχή του πολιτιστικού κινήματος.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Διονυσία Μαράτου μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Αποστόλη Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου και ο πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Πάνος Χολής.
Αμέσως μετά τα χορευτικά των συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων «Τα κόροντα», με τις πλουμιστές στολές του, χάρισαν το άρωμα της Ξηρομερίτικης περηφάνιας και λεβεντιάς, σε όλα τους παρευρισκόμενους και καταχειροκροτήθηκαν.
Στη συνέχεια ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Πόπης Βασίλειος, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Κ.Σ. την έκοψαν και την μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και όλους τους Ξηρομερίτες μια καλή χρονιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά πατήρ Βασίλειος Πόπης, ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Διονυσία Μαράτου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας Παναγιώτης Κοντός, ο πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας Παναγιώτης Χολής, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου Γιώργος Ζαρέντης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Αλέκος Σάββας επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ, ο πρώην Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Χρήστος Κλαδευτήρας, οι εκπαιδευτικοί Σπύρος Μήτσης και Σπυριδούλα Μπερερή, οι συγγραφείς: Διονύσης Μπερερής και Δημήτρης Αλεξανδρής, ο δικηγόρος μέλος της επιτροπής ενέργειας και περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτευτής Σωτήρης Κοντονάσιος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου ΟΤΕ Νίκος Κασόλας, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανικής» Χρυσόστομος Πατούλας, ο πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Ξηρομερου Γρηγόρης Μπόνης, ο πρόεδρος της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ Φίλιππος Ντόβας.
Ο πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ (Ομοσπονδία Βάλτου) Χρήστος Σαλαούνης, ο πρόεδρος της ΟΣΥΤ (Ομοσπονδία Τριχωνίδας) Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Αντιπρόεδρος ΟΣΥΝ (Ομοσπονδία Ναυπακτίας) Μιχάλης Τσαναής, η Πρόεδρος της ΟΣΥΕΜ (Ομοσπονδία Μεσολογγίου) Αγγελική Μπερερή, ο π. Πρόεδρος της ΟΣΥΤ Νώντας Σκάνδαλος, ο π. Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Φίλιππος Φαρμάκης, το μελος της ΠΑΝ.ΣΥ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος των Γαβαλιωτών Άρης Σουφλής, ο π. πρόεδρος της ΟΣΥΕΜ Γιάννης Μπούρος. Από την Ξηρομερίτικη Εταιρεία λόγου και τέχνης ο Πρόεδρος Μπάμπης Τσελεπής και οι Γιώργος Μπαρμπαρούσης, Πάνος Αγραφιώτης, Γιώργος Τσέλιος και Χρήστος Γαζέτας, ο σκηνοθέτης Τάκης Μπαμπούρης, από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας ο Γραμματέας Γιάννης Χρόνης, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης ο πρώην Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος, από την Ένωση Αστακηνών ο Χρήστος Μάντζαρης και ο Γρηγόρης Νικήτας, ο Ραδιοφωνικός παραγωγός του Μαγεία FM Λάμπης Μαυρέλης, τα ιστορικά στελέχη της Βελανιδιάς ο Μάκης Κατσαρομήτσος, Σπύρος Μπάκας, Πρόεδροι, μέλη και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων που ανήκουν στην ομοσπονδία καθώς επίσης και φορέων της Ξηρομερίτικης κοινωνίας, κ.α.
Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΠΣΥΞ ευχαριστεί για ακόμη μια φορά τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και όλους, εύχεται δε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και να βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε.
 
 
 
xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου