Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αρνητική Δημοσιότητα...


Το παρακάτω άρθρο είναι παρμένο αυτούσιο από το Xiromeronews  με τίτλο Νέος σκουπιδότοπος στην Παπαδάτου Ξηρομέρου .
Για άλλη μια φορά γινόμαστε πρωταγωνιστές αρνητικής δημοσιότητας από τη <<εξυπνάδες>> ορισμένων συγχωριανών μας.
Όλοι μαζί...

θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τέτοια φαινόμενα και βεβαίως πρώτα οι κρατούντες. Και βεβαίως να αποκλείσουμε και να απομονώσουμε αυτούς του ηλίθιους που μόνο κακό μας κάνουν.
 Εμείς πάντως θα σας δείξουμε μια φωτογραφία για την πραγματική εικόνα του Χωριού μας.



                Νέος σκουπιδότοπος στην Παπαδάτου Ξηρομέρου

«Τα σκουπίδια έχουν πάνω από μήνα στο δρόμο από τον Άγιο Στέφανο στην Παπαδάτο Ξηρομέρου», μας γράφει αναγνώστης μας, που μας έστειλε και τη φωτογραφία. ... Ας το δουν οι αρμόδιοι του δήμου Ξηρομέρου…
                       ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
 
 
Αυτή   φωτογραφία είναι στο δρόμο από τον Άγιο Στέφανο στην Παπαδάτο Ξηρομέρου. Λίγο πριν μπούμε στο χωριό. Κάποιος ασυνείδητος με τη ρίψη των σκουπιδιών εκεί εξέφρασε την αποψή του! για το περιβάλλον που ζεί..
Αυτό που θελε να ρωτήσω είναι το εξής: Τόσοι Δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος, υποψήφιοι που έχουν εκφράσει επιθυμία για το Δημαρχιακό θώκο, οι οποίοι περνούν συχνά από εκεί δεν τα βλέπουν;........


Να ενημερώσουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να τα μαζέψει; και θα έχουν το θράσος να έρθουν να ζητήσουν την ψήφο μας όταν αδιαφορούν για την καθαριότητα και το περιβάλλον..
Τα σκουπίδια χουν πάνω από μήνα στη θέση αυτή για να προλάβω τυχόν δικαιολογίες των υπευθύνων……

 
ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

5 σχόλια:

  1. Γιατί <> φίλε διαχειριστή του blog. Είναι η αλήθεια.Και η εικόνα αξίζει οσο χίλιες λέξεις .Γιατί σε ενοχλεί η αλήθεια; μάλλον ζεις εκτός του χωριού μας.Γι αυτο πριν αναρτήσεις κάτι σκέψου τι θα γράψεις,γιατι εκτιθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι η αλήθεια. Και βεβαίως δεν μ'ενοχλεί η αλήθεια αλλά η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Χωριό μας. Δεν νομίζω ότι έχει σημασία που ζω,σημασία έχει ότι απ' το μετερίζι μου προσπαθώ για το καλύτερο που θα βοηθήσει Χωριό μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο για το πόσο εκτίθεμαι ΜΑΚΑΡΙ να εκτεθώ εγώ αλλά όχι του Χωριό μας με τις βλακείες ορισμένων.
      Μακάρι να ενοχλεί ο διαχειριστής του blog αλλά το Χωριό μας να είναι στολίδι. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορείς να κάνεις κάτι ''καλέ μου φίλε'' και άφησε τις μεγάλες κουβέντες. Ελπίζω βέβαια ότι είσαι απ' τη σωστή πλευρά και όχι αυτών που βρομίζουν το Χωριό...

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λέει ο διαχειριστής. Και καλά κάνει και τα επισημαίνει, αν δε βάλουμε μυαλό εμείς που είμαστε στο Χωριό, αυτά και άλλα χειρότερα θα βλέπουμε.Τι ενοχλεί τελικά; H αλήθεια ή η πραγματικότητα. Και στην τελική τι φταίει αυτός που τα λέει. Τουλάχιστον αυτός καυτηριάζοντάς τα προσφέρει έστω και μια μικρή βοήθεια , απ΄όπου κι αν είναι .Ευχαριστώ για το βήμα. Και για την καλή δουλειά που κάνετε στο μπλόγκ.

      Διαγραφή
  2. Φίλε αναγνώστη με την καταγγελία σου έχετε δίκιο όσον αφορά το γεγονός ως γεγονός και μόνο. Αυτή την εικόνα και αυτή τη διαπίστωση μπορούμε να την μεγενθύνουμε εις το πολλαπλάσιο σύμφωνα με τα παρακάτω:
    1. Υπάρχουν δεκάδες τέτοια σημεία που για χρόνια ολόκληρα, μερικοί "ευαισθητοποιημένοι" για το περιβάλλον συνδημότες μας "μοχθούν" να τα διατηρούν έτσι και χειρότερα. Και το κακό υπήρχε και θα υπάρχει, όσο δεν αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι και δεν πληρώνουμε πρόστιμα 1000 και 2000 ευρώ όπως στις ξένες χώρες. Ας πέσει ένα σκουπιδάκι στην Γερμανία ή Γαλλία ή ή ή από αυτοκίνητο και στο δευ-τερόλεπτο είτε από κάμερα είτε από άλλον πολίτη που το είδε καταδί-δεται και τιμωρείται. Εδώ νόμοι υπάρχουν αλλά τους γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Για οικολογική συνείδηση ούτε που το συζητάμε.
    2. Μέσα σε ρέμα σε παρακείμενο γεφύρι λίγο πριν τον δρόμο που ανε-βαίνει προς το νεκροταφείο Παπαδάτου, τρακτέρ ή αγροτικό τζιπ ά-δειασε ένα βράδυ ολόκληρη καρότσα με μπάζα και οικιακά σκουπίδια προ μηνός. Καθαρίστηκαν από δύο εργάτες καθαριότητας αφιερώνο-ντας μία ημέρα ολόκληρη. Στο βάθος του ρέματος υπάρχουν πολλά ακόμα από άλλες διαχρονικές απορρίψεις και είναι δύσκολο να καθα-ριστούν λόγω μή προσπέλασης στο χώρο. Αύριο θα ρίξουν πάλι....
    3. Έξω από το γήπεδο Φυτειών όγκοι από μπάζα από καθαρισμούς αποθηκών και σπιτιών καθαρίστηκαν με μηχανήματα δύο και τρείς φο-ρές και πάλι σήμερα υπάρχουν νέοι σωροί.
    4. Στον πρώην ΧΑΔΑ φυτειών, σπάνε τα λουκέτα και τους μεντεσέδες από την σιδερένια πόρτα και μπαίνουν μέσα είτε για να ρίξουν μπάζα και σκουπίδια είτε να μαζέψουν παλιοσίδερα. Με μηχανήματα καθαρί-στηκαν οι χώροι. Σήμερα αν πάμε εκεί πάλι θα δούμε σωρούς από σκουπίδια.
    5. Στον παλαιό αχρησιμοποίητο δρόμο από φυτείες προς Κουβαρά και κοντά σε βύθισμα αμέτρητα σκουπίδια ρίχνονται συνεχώς από ασυνεί-δητους.
    6. Μερικοί ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ , όταν ψοφάνε τα πρόβατά τους!!! αντί να τα κάψουν ή να τα θάψουν, ενημερώνοντας και το κτηνιατρείο, τα πε-τάνε σε ρέματα και αύλακες με νερό και βρωμάνε και μολύνουν το πε-ριβάλλον. Αν έχουν αρρώστια είναι επικίνδυνα και για τη δημόσια υγεί-α. Μία βόλτα πχ σε ρέματα στον Κουβαρά προς τον κάμπο θα σας αφήσει άφωνους. Έπρεπε να υπάρχουν δύο τρείς εργάτες και ένα μη-χάνημα να ασχολούνται κάθε ημέρα μόνο με αυτό το θέμα. Και ούτε εργάτες φυσικά υπάρχουν ούτε μηχανήματα. Να μη γράψω βέβαια για το σκουπιδαριό σε χώρους παρακείμενους σε στάνες από σακούλες, από βρωμιές, από πεταμένα νάιλον, από άδειους πεταμένους σάκους ζωοτροφών και κάθε λογής σκουπίδια.... Θα βγάλω καμία φωτό έτσι για να έχουμε και πειστήρια...Πολλά από αυτά φαίνονται. Λίγοι νοιάζο-νται να τα μαζέψουν και να τα βάλουν σε σάκους απορριμμάτων, και να τα πετάξουν σε κάδους. Απλώς αδιαφορούν, βαριούνται και ίσως μερικοί μπορεί να κάνουν και κριτική στη συνέχεια για το περιβάλλον!!! Να τα μαζέψει ο δήμος...
    7. Όλα τα ρέματα στους κάμπους είναι γεμάτα με πλαστικά και άδεια μπουκάλια από φάρμακα για τα χωράφια ή για τα πρόβατα. Να τα μα-ζέψει ο δήμος...
    8. Πολλές φορές εργάτες του δήμου αλλά και εθελοντές κορίτσια και αγόρια μάζεψαν εκατοντάδες σακούλες με σκουπίδια στα δύο γήπεδα Φυτειών και Παπαδάτου, στους δρόμους ανάμεσα στα χωριά, προς κουβαρά προς Αγ Στέφανο προς Μπαμπίνη κλπ. Ένα βράδυ βρέθη-καν ασυνείδητοι που άφηναν επίτηδες σακούλες με εντόσθια και άλλα σκουπίδια με χαρτι υγείας στη μέση του δρόμου προς Κουβαρά, έτσι για το "γαμώτο" επειδή καθαρίστηκαν οι δρόμοι. Θλίψη και οργή για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. Σήμερα εάν περάσεις από τον δρόμο θα δεις εκατοντάδες μπουκαλάκια νερού, κύπελλα καφέδων , σακούλες απορ-ριμμάτων κλπ. Φταίει ο δήμος... να τα μαζέψει την επόμενη ημέρα... γιατί έτσι μας γουστάρει....
    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέχεια προηγούμενου σχολίου...

    9. Κάθε ημέρα οι εργάτες μαζεύουν με το αγροτικό όχημα, κλαδιά, στρώματα, μπαούλα, κουβέρτες, και άλλα απορρίμματα που αφήνο-νται δίπλα σε κάδους εντός των οικισμών. Εδώ να πούμε ότι έτσι πρέ-πει να γίνεται, αλλά πρέπει να ειδοποιούμε τον δήμο 2-3 μέρες ενωρί-τερα για να γίνεται σωστός προγραμματισμός και μόνο για μικρές πο-σότητες. Μεγαλύτερες ποσότητες από καθαρισμούς αποθηκών και σπιτιών γκρεμίσματα και οικοδομικές εργασίες πρέπει να γίνεται απο-κομιδή με ευθύνη εργολάβου και χρήστη και όχι του δήμου προς τον ΧΥΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ. Αλλά βλέπεις εκεί πληρώνουμε και λέμε.... πέταξέ τα έξω από το χωριό.. Φταίει ο δήμος και εδώ...?
    10. Στο γήπεδο Παπαδάτου κατά μήκος της περίφραξης μαζεύονται συνεχώς δεκάδες μπουκάλια και κύπελλα. Σε αγώνα ένας είχε τον κα-φέ και τον πέταξε στο χαντακάκι ενώ δίπλα είχε δοχείο απορριμμάτων. Το πήρα ο ίδιος επίτηδες και το πέταξα στον κάδο μαζί με το δικό μου κύπελλο του καφέ....Δεν νομίζω να του έπεσε η υπόληψη βλέποντάς με. Μπορεί και να ένοιωσε ικανοποίηση με αυτή μου την ενέργεια. Αυ-τή είναι η νοοτροπία μας και ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ.
    11. Πολλοί πλανόδιοι όταν έρχονται στα χωριά μας σταματάνε απ έξω και πετάνε σάπια φρούτα, άδεια "καφάσια" και «φελιζόλ». Τα σάπια φρούτα και τα ξύλινα καφάσια δεν έχουν και μεγάλη σημασία γιατί αυ-τοδιαλύονται εύκολα και γρήγορα. τα πλαστικά και τα «φελιζόλ» θέ-λουν χρόνια να διασπαστούν και να απορροφηθούν από τη γη. Το ίδιο ισχύει με σανίδες, κλαδιά, χόρτα, ξύλα και μπάζα από χώματα και κή-πους, τα οποία φυσιολογικά δεν μολύνουν και σιγά - σιγά σαπίζουν δι-ασκορπίζονται και χάνονται. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα.
    12. Στη θέση Μέγα Λιθάρια στις Φυτείες, μία θαυμάσια θέση για οπτι-κή χαλάρωση και ξεκούραση που βλέπεις όλον τον κάμπο προς Αετό και Μπαμπίνη Σκουρτού- Λιγοβίτσι, έχουν πετάξει όγκους μπαζών και καθαρίστηκαν με μηχάνημα. Το κακό όμως έγινε στα πρανή του λοφί-σκου διότι πολλά μπάζα έχουν κατρακυλήσει προς τα κάτω…. Να ε-πέμβει ο δήμος ο Σούπερμαν και εδώ….
    13. Πριν ένα μήνα καθαρίστηκε στο Ρίβιο, ένα κεντρικό χαντάκι που εί-ναι παράλληλα με τον εθνική οδό, στο κέντρο του οικισμού που ήταν γεμάτο με βούρλα με χώματα και σκουπίδια, λάσπες και βρωμιές. Είχε χρόνια να καθαρισθεί και τα κουνούπια έκανα πάρτυ. Επί δύο ημέρες καθάριζαν εργάτες με ένα μηχάνημα και ένα φορτηγό. Σήμερα υπάρ-χουν δεκάδες πλαστικά πεταμένα μέσα στο χαντάκι.....Ο δήμος να ε-πέμβει άμεσα....
    14. Να γράψουμε για τη Αμβρακία αι τον Οζερό εκεί που τα τρακτέρ παίρνουν νερό ή αράζουν βάρκες ή υπάρχουν καλλιέργειες. Τα άδεια μπουκάλια, τα δοχεία από λάδια, από φάρμακα και άλλα είδη σωρό.... Να τα μαζέψει ο δήμος....άμεσα. Κύριοι ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ. Αν προσέχαμε το περιβάλλον ο καθένας μας δεν θα εί-χαμε τέτοιες εικόνες. Δεν μας φταίει κανένας δήμος που τουλάχιστον εδώ στη Δημοτική Ενότητα Φυτειών τρέχει από το πρωί μέχρι το βρά-δυ με τις μικρές δυνάμεις που έχει σε μέσα σε προσωπικό και εθελο-ντές. Και δόξα τω θεώ, τα χωριά μας είναι καθαρά κατά το μέγιστο και μακάρι να είναι καθαρότερα αρκεί να το θέλουμε και να αποδεικνύουμε στη πράξη όλοι μας. Το σπίτι μας φυσικά και δεν το βρωμίζουμε και έχουμε τις σακούλες και τους κάδους απορριμμάτων. Ούτε το χαρτί της τουαλέτας το πετάμε στο σαλόνι, γιατί έτσι μας γουστάρει. Για το μεγά-λο μας σπίτι την φύση που μας ζει δεν μας νοιάζει καθόλου. Και προς θεού αυτό δεν αφορά όλους μας, διότι πάρα πολλοί συνδημότες έχουν περιβαλλοντική οικολογική συνείδηση και προσέχουν την καθαριότητα και μάλιστα στεναχωριούνται με την εικόνα που βλέπουν αναθεματί-ζουν καθημερινά ασυνείδητους συνδημότες και περαστικούς από τα χωριά μας. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει ανάλογα, σε όλο το Ξηρόμερο και σε όλη την Ελλάδα.
    Ταξίαρχος ε.α Χρήστος Κολοβός Δημότης ΔΕ Φυτειών

    ΑπάντησηΔιαγραφή