Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν καταργούνται και παραμένουν οι Λυκειακές τάξεις Φυτειών.

 ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Επίσημα πλέον και με την βούλα… αφού με νομοθετική διάταξη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ αριθμού φύλλου 2128/ 2013 τεύχος Β΄) οι Λυκειακές τάξεις των ΦΥΤΕΙΩΝ δεν καταργούνται και παραμένουν ως έχουν.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

      Είναι γνωστό ότι η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή. Όταν  λοιπόν προέκυψε το θέμα με τις Λυκειακές τάξεις των Φυτειών, κάποιοι, προφανώς για να αποκρύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες κατά το παρελθόν, χαρακτήριζαν την σημερινή δημοτική αρχή ως «ανίκανη» και «ανεπαρκή» επιρρίπτοντας της την κύρια ευθύνη για την τότε εξέλιξη. Προεξοφλούσαν μάλιστα ότι η κατάργηση των Λυκειακών τάξεων είναι σίγουρη.

      Σήμερα που και επίσημα πλέον με νομοθετική διάταξη (ΦΕΚ αριθμού φύλλου 2128/ 2013 τεύχος Β΄) οι Λυκειακές τάξεις των ΦΥΤΕΙΩΝ  δεν καταργούνται και παραμένουν ως έχουν, εμφανίστηκαν πολλοί «πατέρες» για να διεκδικήσουν το μερίδιο τους από την «νίκη», και φυσικά να λάβουν τα «λάφυρα» τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν εν όψει και των δημοτικών εκλογών.


         Γνωρίζουν όμως όλοι οι κάτοικοι των Φυτειών αλλά και του Ξηρομέρου ότι ΕΙΝΑΙ η σημερινή Δημοτική Αρχή που έδωσε ένα δύσκολο και σκληρό αγώνα, για να επιτευχθεί ο στόχος   για να έρθει η τωρινή ευχάριστη εξέλιξη.

Αποτελεί ΔΙΚΑΙΩΣΗ   για εμάς, για την μεγάλη προσπάθεια των δυόμισι τελευταίων ετών  που έγινε με δυο κυρίως τρόπους.

1.-Με τις διοικητικές ενέργειες (αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου, αποφάσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Περιφέρειας )

2.- Με τις προσωπικές  επαφές του Δημάρχου  Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά με την πολιτική ηγεσία καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας .



        Πέραν των παραπάνω ενεργειών, προχωρήσαμε και στην αποστολή σχετικών εγγράφων  προς την Περιφέρεια, για αλλαγές δρομολογίων μεταφοράς μαθητών προς Φυτείες. 

     Επίσης αποστείλαμε  έγγραφο  προς τους κ. Δημάρχους Αμφιλοχίας και Αγρινίου καθώς και στις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις  Ν. Αιτ/νιας, να μη δέχονται  στα σχολεία τους  (Γυμνάσια-Λύκεια), τους μαθητές δημοτών Δήμου Ξηρομέρου, που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των πόλεων αυτών.

        Τέλος,  προκειμένου να γίνουν σωστά όλες οι ενέργειες για την μη κατάργηση  αλλά και ενίσχυση με μαθητές των Λ. Τ. Φυτειών, προχωρήσαμε στην έκδοση ενημερωτικού  φυλλαδίου προς τους γονείς -μαθητές των παρακείμενων χωριών-οικισμών με τις Φυτείες.



      Για όλες αυτές τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής έχουν  ενημερωθεί όλοι οι δημότες μας, είτε μέσω ανακοινώσεων, είτε από την  Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κουμανδράκη Σαμαρά Κωνσταντίνα, καθώς και από την Αντιδήμαρχο της Δ.Ε Φυτειών κ. Καραπάνου- Κολοβού Ευθυμία  τόσο στην συνέλευση των Φυτειών όσο και σε μετέπειτα  συναντήσεις.

      Ευχαριστούμε τους μαθητές και την νεολαία των Φυτειών,  τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμονών, αλλά και όλους τους κατοίκους των Φυτειών για την συνεργασία και την συμπαράσταση τους όλη αυτή την περίοδο. Έδωσαν τον δικό τους αγώνα και μας βοήθησαν πολύ.

       Συνεχίζουμε την  επίπονη και δύσκολη μάχη στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν εκχωρούμε τα κεκτημένα και τους αγώνες  μας. 

     Στεκόμαστε κοντά στους Δημότες μας, κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές ως συμπαραστάτες  και το αποδεικνύουμε   αυτό καθημερινά.   



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου