Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πρώην Δήμος Φυτειών υπό τον έλεγχο του Σ.Δ.Ο.Ε.

Σύμφωνα με  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» , σχεδόν το σύνολο των δήμων, διατελεσάντων δημάρχων κλπ προσώπων που διαχειρίστηκαν χρήματα στην Αιτωλ/νία, ελέγχονται από το ΣΔΟΕ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών» ελέγχονται οι δήμοι:...

Φυτειών, Οινιάδων, Μεσολογγίου, Ανακτορίου, Μενιδίου, Αιτωλικού, Παναιτωλικού, Πλατάνου, Νεάπολης, Παραβόλας, Μακρυνείας, Αμφιλοχίας και Αντιρρίου .
Παράλληλα, οι δημοι Αποδοτίας, Αγρινίου, Ινάχου, Πυλήνης, Αρακύνθου, Ναυπάκτου, Παρακαμπύλιων, Θέρμου, Αγγελοκάστρου, Μεδεώνος, Παλαίρου, Αστακού, Χάλκειας, και Αλύζιας.
Το δημοσίευμα, που προκαλεί αρκετές απορίες , αφού αφορά μόνο στην Αιτωλ/νία και σε κάθε περίπτωση έρχεται να εντείνει το νοσηρό κλίμα που επικρατεί και για πολιτικούς του νομού, γράφει:
«Τα «Παραπολιτικά» αποκαλύπτουν ότι η περιβόητη λίστα δεν περιλαμβάνει μόνον τα πολιτικά πρόσωπα που έγιναν γνωστά, αλλά και πολλά άλλα μη κοινοβουλευτικά που εμπλέκονται σε δεκάδες έρευνες του ΣΔΟΕ και αφορούν δήμους. Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας διερευνά ένα τεράστιο – με βάση τα καταγγελλόμενα – οικονομικό σκάνδαλο που αφορά δεκάδες δήμους της ευρύτερης περιοχής.

Οι συγκεκριμένες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2011, ενώ το ΣΔΟΕ αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των διατελεσάντων δημάρχων, αλλά και των προσώπων που χειρίστηκαν χρήματα τα τελευταία χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου