Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο εορτασμός του Οσίου Εφραίμ στην Παπαδάτου

        Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στη Παπαδάτου Ξηρομέρου, μέσα σε ένα καταπράσινο ανοιξιάτικο τοπίο, γιορτάστηκε η εορτή  του Αγίου Μεγαλομάρτυρος  Εφραίμ του Θαυματουργού. 
         Στο πανέμορφο...
εκκλησάκι που κτίστηκε από τον Κώστα Σάββα και τη σύζυγό του Παρασκευή Δημητρουλή, έφθασαν δεκάδες πιστών από όλο το Ξηρόμερο
      Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κατούνας Πανοσ.  Αρχιμ.  π.  Νεκτάριος Τριάντης,  με τη συμμετοχή του εφημέριου Παπαδάτου π. Εφραίμ Μπισμπίκη και των Ιερέων της περιοχής: Πάτερ Φώτιου Χατζή εφημέριου στη Χρυσοβίτσα, Πάτερ Γεωργίου Παππά από την  Αγία Παρασκευή Αγρινίου και Πάτερ Κωνσταντίνου Μακρυγιάννη εφημέριου Κεφαλόβρυσου. Την ημέρα της εορτής το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
        Ο Αγιος Ιερομάρτυς Εφραὶμ είναι από τους μεγαλύτερους Άγιους της Εκκλησίας μας. Εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών επικαλούνται το όνομά του και δέχονται τα δώρα των θαυματουργιών του.
         Ευχόμαστε σε όλους, ο Άγιος Εφραὶμ να είναι βοηθός και προστάτης και να συγχαρούμε τον Κώστα Σάββα και τη σύζυγό του Παρασκευή Δημητρουλή για το πανέμορφο Εκκλησάκι το οποίο έφτιαξαν.  
Και του χρόνου…xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου